Praktijk voor Kunstzinnige

en Biografische Therapie

"Zie de Mens"

Driebergen

home

 

contact

praktijk

Margaretha Pels

    tarieven en
verzekering

Kunstzinnige Therapie

Biografische Therapie

Wie geeft de therapie

Waar is de 
praktijk

Voorbeelden

Links

 

 

Biografische Therapie

Op ontdekking gaan naar je eigen levensloop.

Wat hoort bij mij, en wat juist niet.

Wat is mijn rode draad, en wat is overtollige ballast.

 

In eigen leven heb je (eigen)wijsheid in eigen hand, maar...... juist doordat het zo dichtbij is, soms zo lastig om echt te kunnen zien.

 

Met de biografische therapie is het dan: op weg gaan, onderzoeken, ontdekken. Soms “knopen ontwarren” om verder te kunnen “ont- wikkelen”. Leuke dingen ontdekken, die vergeten waren. Dit alles om het eigen leven bewuster in de hand te kunnen nemen en jezelf een completer mens te voelen.

 

Zoals een cliënt na de therapie zei: "...... mijn geleefde leven hoort bij mij in plaats van het te verstoppen. En nu weet ik mijn richting voor de toekomst .................." Als je dat kunt zeggen voel je je een gelukkiger en completer mens. En heeft de therapie zin gehad.

 

Werkwijzen

Er kan gewerkt worden met sprookjes, verhalen en/of gedichten, die een beeld geven voor de ontwikkeling van de eigen levensloop. Of er wordt in beelden een levensreis gemaakt. Beelden werken op diepe lagen van de ziel, wat nog versterkt wordt door het zelf vorm geven. Beeldende oefeningen kunnen ondersteund worden door gesprek of schrijfoefeningen.