Praktijk voor Kunstzinnige

en Biografische Therapie

"Zie de Mens"

Driebergen

home

 

contact

praktijk

Margaretha Pels

    tarieven en
verzekering

Kunstzinnige Therapie

Biografische Therapie

Wie geeft de therapie

Waar is de 
praktijk

Voorbeelden

Links

 

 

Kunstzinnige Therapie

Al schilderend of tekenend of boetserend, op zoek gaan in de wereld van vorm en kleur, en ontdekken hoe je zelf hierin aangesproken kunt worden, in wie jij bent. Er wordt een nieuwe kracht in jezelf gevonden, die een hulp is bij herstel van ziekte of bevordering van welzijn bij ziekte.

De kunstzinnige therapie wil door oefeningen met beeldende middelen toewerken naar een nieuw evenwicht en een nieuwe verbinding met jezelf en met je omgeving. Door beeldend werken spreek je een andere laag in jezelf aan dan door er over te praten of erover te denken. Je wordt en ervaart jezelf als een completer mens.

Door de weloverwogen keus van werkvorm, materiaal en opdracht kan de therapie toegesneden worden op de specifieke vraag van de cliŽnt. Omdat alleen individueel gewerkt wordt, kan deze afstemming optimaal zijn.

Kunstzinnige therapie spreekt vooral de gezonde ontwikkelingskrachten in de mens aan. In de bij de werkvormen gebruikte beelden kan geput worden uit het rijke archetypische materiaal van sprookjes en mythen.

Door juist de creatieve vermogens van de cliŽnt aan te spreken worden de eigen helende vermogens gewekt hetgeen genezingsprocessen, zowel psychische als ook fysieke, in hoge mate ondersteunt.